Pitypang óvoda

Acsa

Keress a Facebook-on

Óvodánk nevelési célja: a (2,5), 3-7 éves gyermekek életkori és egyéni sajátosságainak, eltérő fejlődési ütemének és érési jellemzőinek szem előtt tartásával kívánjuk megalapozni:

  • a sokoldalú, harmonikus személyiségfejlesztést, mely eredményeképpen a gyermek eléri a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, lelki és szociális érettséget.
  • a különbözőségek elfogadásán és tiszteletén alapuló nevelés megvalósítását,
  • a gyermek képességeinek kibontakozását,
  • a sajátos nevelési igényű gyermekek integrálásával esélyegyenlőségük biztosítását, és a hátrányos, halmozottan hátrányos gyerekekre való odafigyelést.
  • a gyermekek környezettudatos szemléletének és magatartásának, a természet szeretetének, óvásának megalapozását,
  • a helyi szlovák nemzetiség hagyományainak őrzését.

Gyermekképünk: Olyan gyermekeket szeretnénk nevelni, akik szívesen járnak óvodába, jól érzik magukat az óvodai életközösségben. Szüleiket, egymást és az óvoda dolgozóit tisztelik, bizalommal fordulnak hozzájuk.

Természetes kíváncsisággal fordulnak környezetük felé, egészséges önbizalommal rendelkeznek, jól kommunikálnak, érzelmeiket képesek kifejezni, vidám, eleven gyerekek. Szívesen és ügyesen mozognak, szeretik és óvják a természetet és környezetüket. Elfogadják egymást. Magatartás és viselkedés kultúrájuk megfelelően fejlett.

Ismerik a helyi szlovák nemzetiség nyelvét, hagyományait, kötődnek hozzá.

Nevelésfilozófiánk mottója:

„ Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, mely lehetővé teszi, hogy a kis meg olyan gyönyörű virággá fejlődjön, amilyenné belső lehetőségei csak engedik"

( Gordon)

Óvodánk nevelési feladatait, az óvodai élet tevékenységformáival kapcsolatos célokat és feladatokat a nevelőtestület által megalkotott Helyi Program tartalmazza.

Mottó

„ Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, mely lehetővé teszi, hogy a kis mag olyan gyönyörű virággá fejlődjön, amilyenné belső lehetőségei csak engedik"

/Gordon/

Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Látogatók

Ma0
Tegnap2
A héten2
A hónapban21
Összes5755